Vrouwen zullen echtgenoten hebben in het Paradijs

Geschreven door Shaych Mohammed bin Saalih al-’Othaymien

Vraag:

“We weten dat wanneer de mannen naar het Paradijs zullen gaan, zij vrouwen van de “hoor al-'ain” zullen hebben. Wanneer vrouwen echter naar het Paradijs zullen gaan zullen zij dan echtgenoten hebben?”

Antwoord:

“Wanneer we spreken over de vrijgevigheden van het Paradijs zegt Allaah hierover: "Daarin zullen jullie alles hebben wat jullie zielen verlangen, en daarin zullen jullie hebben wat jullie vragen. Als een ontvangst van Allaah, de Vergevensgezinde, de Meest Barmhartige." (Soerah Foesshilat 41:31-32)

Hij zegt tevens:

"Daarin is wat de zielen verlangen, en de verrukking van de ogen. En jullie zullen er eeuwig levenden zijn." (Soerah az-Zoekhroef 43:71)

Het is een gegeven dat het hebben van een echtgeno(o)t(e) een van de meest veelgevraagde wensen is van de ziel. De inwoners van het Paradijs zullen die wens in vervulling zien gaan, of zij nu mannen of vrouwen zijn. Allaah zal een vrouw laten trouwen met degene met wie zij in dit leven getrouwd was.

Allaah zegt:

"Onze Heer! Doe hen de Tuinen van 'Adn (het Paradijs), die U hen beloofde, binnentreden, en wie rechtschapen waren van hun vaderen en hun echtgenotes en hun nakomelingen" (Soerah Ghafir 40:8)

Wanneer een vrouw twee echtgenoten had in deze wereld zal zij tussen hen kiezen in het Paradijs. Wanneer een vrouw niet getrouwd was in dit leven zal Allaah haar laten trouwen met degene waarmee zij tevreden is in het Paradijs. De vrijgevigheden van het Paradijs zijn niet alleen voor mannen. Zij zijn voor mannen en vrouwen. Bij die vrijgevigheden behoort het hebben van een echtgenoot. Iemand kan dan zeggen, "Allaah heeft “hoor al-'ain” als echtgenotes voor mannen genoemd en Hij noemde geen zulke echtgenoten voor de vrouwen." Het antwoord is: “Hij noemt de vrouwen voor de echtgenoten want het is meestal de man die dit zoekt en dit wenst.”

Bron: Fatawa al-mar'ah

3 reacties:

Anoniem zei

Waarom? Ik weet dat daar geen jarloerzie is maar alsnog wil ik niet dat mijn man meerdere echtgenotes krijgt, en dat terwijl de vrouw maar 1 echtgenoot mag uitkiezen en de man er 72 krijgt.

Lieve man zei

Dat is een aardse gedachte. Als je van je man houd. Zul je dat wensen.

Lieve man zei

Dat is een aardse gedachte. Als je van je man houd. Zul je dat wensen.

Een reactie posten

Live duroos